bedrijfsevents feesten meeting teambuilding business sport funpark | Flevonice
Bestel E-ticket
Menu

Onze historie

Onze historieVan oprichting in 2006 tot nu

Flevonice groeide sinds 2006 uit van ijsbaan door de natuur in de winter naar een Sports & Funpark dat 12 maanden per jaar geopend is! Lees hier en ontdek de ontwikkeling die wij doormaakten. 

2006 - OPRICHTING FLEVONICE

Flevonice wordt opgericht in 2006 door de familie Ketelaar en een grote groep investeerders. In samenwerking met leveranciers wordt een innovatieve techniek voor een unieke vijf kilometer ijsbaan in de natuur aangelegd. 

2007 - BOUW & OPENING PARK

Na een opbouwperiode van 6 maanden wordt Flevonice eind 2007 officieel geopend met ambassadeurs Rintje Ritsma en Jan-Maarten Heideman. Flevonice is vanaf dit moment ‘Ambassadeur van Natuurijs’. Het unieke concept krijgt wereldwijde media aandacht en kent een positieve start!

2012 - EINDE TIJDPERK

Ondanks veel positieve aandacht worden de beoogde bezoekersaantallen niet gerealiseerd. Bovendien maken hoge opstartkosten en energiekosten tijdens zachte winters het moeilijk om operationeel winst te maken. Dit leidde tot een aanvraag van faillissement. 

2013 - HERLANCERING FLEVONICE

Begin 2013 wordt Flevonice overgenomen door Pinkster Vastgoed. Met een lange termijn visie wordt geïnvesteerd in activiteiten voor gezinnen (Funpark 4 Kids) en gelegenheidsgroepen (Drift Karten). Daarnaast wordt het paviljoen verbouwd en de ijsbaan naar drie kilometer verkort om energiekosten te reduceren. Hierdoor is Flevonice in staat om beter te faciliteren in een dagbesteding onder de pay-off ‘Beweeg de dag van je leven!’

2014 - INTRODUCTIE ZOMERSEIZOEN

Vanuit de lange termijn visie om Flevonice door te ontwikkelen naar een recreatiepark dat 12 maanden per jaar geopend is, wordt er in 2014 gestart met een zomerconcept. Een aanbod van sportieve fun-activiteiten (voor jong & oud) laat een positieve ontwikkeling zien. 

2015 - LANCERING SPORTS & FUNPARK

Begin 2015, start Flevonice met het bouwen van een merk waarin ‘met fun bewegen’ centraal staat. Het label ‘Sports & Funpark’ is de eerste stap. Het park bestaat 's zomers uit verschillende playgrounds, waaronder ook een nieuwe waterstormbaan, waarop bezoekers diverse sportieve fun-activiteiten kunnen doen. Daarnaast wordt er een zes kilometer lang Obstacle Run parcours gerealiseerd voor een nieuwe doelgroep. 

2016 - NIEUWE SAMENWERKINGEN, PROPOSITIES & LANCERING ZONNEPANELENPARK

De Obstacle Run sport ontwikkelt zich inmiddels als één van de snelst groeiende sporten ter wereld. Samenwerkingen met relevante partners, waaronder het hoofdsponsorschap van de officiële Nederlandse Obstacle Course Racing (OCR) bond OCRA, komen tot stand. In de zomer van 2016 breidt Flevonice het fun-sport aanbod uit met nieuwe activiteiten in het water: wakeboarden, kneeboarden, tuben & suppen. In het najaar start Flevonice met de aanleg van een zonnepanelenpark om in de toekomst energieneutraal te opereren. 

2017 / 2018 - VERSTERKING VAN INGEZETTE KOERS EN FOCUS OP ZAKELIJKE MARKT

In 2017 en 2018 werkt Flevonice hard aan verdere professionalisering van haar activiteiten als hét Sports & Funpark van Nederland. Naast de winteractiviteiten wordt het zomerprogramma voor consumenten aanzienlijk uitgebreid. Flevonice bouwt een nieuwe accommodatie, De Beats Lounge, aan de Flevozwemvijver. Een unieke plek voor feesten, meetings en netwerken.  

Als professionele eventlocatie gaat Flevonice zich nu ook meer richten op het organiseren van zakelijke events, feesten, meetings en teambuilding. Hierbij staat altijd de combinatie van Business, Sports en Fun centraal. Met de realisatie van het zonnepanelenpark wordt door Flevonice ook blijvend ingezet op duurzaamheid en is er een grote stap gemaakt om in de nabije toekomst energieneutraal te opereren. 

Wilt u een event organiseren en kunt u hierbij onze hulp gebruiken?
Meer doen bij flevonice? Kijk bijvoorbeeld eens bij:
Volg ons:

© Flevonice 2021. Alle rechten voorbehouden.