testlocatie fitheidstest conditieproef conditietest outdoor | Flevonice
Bestel E-ticket
Menu

Conditieproef trainingslocatie

Uitdagen, kennis delen en inspireren
Conditieproef trainingslocatieFitheid testlocatie op hoog niveau!

Flevonice Sports & Funpark biedt de perfecte 'outdoor' mogelijkheden en ruimte om fysieke fitheid, kracht en coördinatie op het hoogste niveau te trainen en te testen. Flevonice faciliteert fysieke fitheidstesten door, voor onder andere het Ministerie van Defensie, middels de Defensie Conditie Proef (DCP) maar kan ook voor (top)sport organisaties, het juiste platform bieden. Tijdens de conditieproef of -training kan gebruik gemaakt worden van zowel het outdoor parcours als van de indoor faciliteiten zoals toiletten, douche-ruimtes, restaurant en indien gewenst vergaderruimtes voor verder overleg. 

Fitheidstest Militairen

De Defensie Conditie Proef (DCP) is een methode om te bepalen of de militair basis fit is. Dit wordt nodig geacht om als militair te kunnen worden ingezet tijdens operaties waarbij fysieke fitheid, kracht en coördinatie gevraagd zijn.

Defensie stelt als werkgever fysieke en mentale eisen aan de militair, zodat de militair onder alle operationele omstandigheden kan functioneren. Deze eisen zijn vastgelegd in CDS-aanwijzing. Iedere militair die in het kader van een (vredes)operatie kan worden ingezet, dient aan een aantal essentiële opleidings- en trainingseisen te voldoen. Tevens streeft Defensie naar optimalisatie van de gezondheid van alle medewerkers, die in hoge mate gerelateerd is aan de algemene fysieke fitheid. Om een indruk van de algemene fysieke fitheid te kunnen bepalen is de DCP ingevoerd. Het voldoen aan de DCP borgt de benodigde fysieke fitheid en geeft een indicatie van het uithoudingsvermogen, de kracht en de stabiliteit van het houdings- en bewegingsapparaat.

Wilt u een training of fittest organiseren met onze hulp?
Meer doen bij flevonice? Kijk bijvoorbeeld eens bij:
Volg ons:

© Flevonice 2021. Alle rechten voorbehouden.